Een tuintje op Mars
Houd onze Facebook en Twitter de komende dagen in de gaten, dan kunt u live volgen hoe het ons team in Boston vergaat!
Het is (bijna) zo ver: het einde van onze crowdfunding campagne. We gaan nu op weg naar Boston voor de grande finale van ons project: de Giant Jamboree! Zonder uw hulp was ons project echt niet mogelijk geweest, dus we willen u ontzettend bedanken voor uw steun. Daarbij zijn ook enkele bedrijven ons te hulp geschoten om ons project te kunnen financieren, met een geweldig eindresultaat. Dankzij u allen is ons project een succes geworden, geweldig!
Wij, een groep ambitieuze Leidse studenten, hebben uw hulp nodig om een tuintje op Mars te kunnen bouwen. Mars lijkt binnen handbereik. Zo hoopt NASA in de volgende tien tot vijftien jaar mensen op Mars te zetten. Eenmaal aangekomen op Mars is de vraag hoe mensen daar kunnen overleven. Voedsel is er niet, maar gewassen verbouwen op de giftige Marsgrond is ook nog niet mogelijk. Nog niet. Gelukkig werken wij aan de oplossing.
Zuiveren met bacteriën
We zullen bacteriën inzetten om de Marsgrond schoon te maken. Marsgrond bevat de giftige stof perchloraat die lichaamsfuncties zoals groei aantast. Planten die op Marsgrond groeien, zullen deze giftige stof opnemen waardoor het onveilig wordt voor mensen om de gewassen te eten. Wij ontwikkelen een bacterie, de E.colinizer, die in staat is om de giftige stof om te zetten in niet-giftige stoffen, waarbij onder andere zuurstof wordt geproduceerd. Met behulp van bacteriën zorgen we dus voor twee essentiële levensbehoeften: voedsel en zuurstof.
Lees meer over perchloraat en onze E. colinizer.
Help mee aan onze missie op Mars!
Om ons project tot een succes te maken, hebben we uw hulp nodig. Wij moeten het project zelf financieren, omdat het volledig door en voor studenten georganiseerd wordt. Om onze experimenten tot een geslaagd einde te brengen, moeten we veel materialen zoals nagemaakte Marsgrond bekostigen. Een ander voorbeeld is de Random Positioning Machine (RPM) die de zwaartekracht van Mars nabootst. De RPM is essentieel om te onderzoeken of onze E. colinizer op Mars goed functioneert. Met uw hulp willen wij €8.600,- ophalen om de Marsgrond en andere labmaterialen te bekostigen.
Wie zijn wij?
Wij zijn dertien gemotiveerde studenten van de Universiteit Leiden met verschillende wetenschappelijke achtergronden, van wiskunde tot biologie. We doen mee aan ‘s werelds grootste competitie in de synthetische biologie, the international Genetically Engineered Machine (iGEM) competition, georganiseerd door het prestigieuze MIT in de Verenigde Staten. We werken de hele zomer aan ons project om het uiteindelijk in oktober in Boston te presenteren en mee te dingen naar de ‘grand prize’.
Tuintje op Mars
Als donateur krijgt u een prachtig plekje in onze Backer's Garden. Breng onze tuin eens een bezoekje op: http://2016.igem.org/Team:Leiden/backersgarden De website is vanwege de jurering op het moment 'bevroren', maar zodra deze begin november weer vrijkomt planten we uw steun natuurlijk nog!
Meer informatie:
Website: 2016.igem.org/Team:Leiden
Facebook: Facebook.com/iGEMLeiden
Twitter: @iGEM_Leiden
E-mail: igem@science.leidenuniv.nl
De eerste bacteriestrip ter wereld, speciaal voor ons ontworpen door fotostrips.nl, omdat bacteriën niet alleen heel nuttig, maar ook heel leuk kunnen zijn!